Termeni și condiții

1. Dispoziții generale

1. Utilizarea site-ului https://www.alma.ro/ ,logarea cât și accesul la serviciile oferite, reprezintă acceptarea termenilor și condițiilor de confidențialitate detaliate mai jos, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

2. Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului vor putea fi consultate în orice moment pe site-ul https://www.alma.ro/. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și/sau revizui Termenii și Condițiile în orice moment fără o notificare prealabilă, de aceea, îți recomandăm să urmărești în mod periodic eventualele modificări. FURNIZOR: SC ALMA ARTEX SRL denumita in continuare ALMA ARTEX SRL sau „Vanzator”, este persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Sergent Gh. Vartej Nr. 6, sector 3. Website-ul https://www.alma.ro/ este întreținut și administrat de compania SC ALMA ARTEX SRL, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J40/19797/1994, cod unic de înregistrare RO6384946, telefon/fax: 0722.306.659 0730.702.020.. Accesul in cadrul Site-ului si utilizarea acestuia se fac cu respectarea Termenilor si Conditiilor cuprinse in acest document. Utilizarea Site-ului ca vizitator, inregistrarea ca Utilizator si realizarea de achizitii de produse si servicii oferite pe Site ca si Client, presupun implicit citirea cu atentie si acceptarea tacita si fara rezerve a acestor Termeni si Conditii, cu toate consecintele ce decurg din aceasta, denumita „Utilizarea”. Serviciile pe care acest site le furnizeaza sunt rezervate persoanelor peste 18 ani sau minorilor de peste 14 ani care au consimtamantul parintilor de a utiliza acest Site.

2. Definitii si termeni

Vanzator: ALMA ARTEX SRL
SITE: Reprezintă paginile web aparținând ALMA ARTEX SRL, care se află la adresa https://www.alma.ro/ prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile si produsele oferite de ALMA ARTEX SRL
CLIENT: Orice persoana juridică care achiziționează prin orice mijloace produse de pe site-ul https://www.alma.ro/. Acesta va putea fi numit în prezentul document, Client.
Utilizator: reprezinta persoana juridica care are sau obtine acces la Continutul Site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de ALMA ARTEX SRL, (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre ALMA ARTEX SRL, si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.
Client: persoana juridica, sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda.
Site: reprezinta domeniul https://www.alma.ro/ apartinand ALMA ARTEX SRL, , prin intermediul caruia Utilizatorul-ul are access la informatii privind produsele si serviciile oferite de catre ALMA ARTEX SRL, Cont: este sectiunea din Site formata dintr-o adresa de email si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si contine informatii despre Utilizator/Client si istoricul Clientului in Site (Comenzi, facturi fiscale, etc)
Comanda: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Client, prin care Clientul transmite care Vanzator intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site. Rezervarea unui Produs accesand Site-ul nu reprezinta o Comanda.
Contract: reprezinta contractul privind bunuri sau servicii, incheiat intre Vanzator si Client, in cadrul unui sistem organizat de vanzare sau prestare de servicii la distanta organizat de Vanzator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si Clientului pana la momentul in care este incheiat Contractul si inclusiv acel moment.
Continut: - toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; - continutul oricarui email trimis Utilizatorilor sau Clientilor sai de catre un angajat sau colaborator ALMA ARTEX SRL, prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; - orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al ALMA ARTEX SRL, Utilizatorului sau Clientului, conform informatiilor de contact, specificate sau nu de catre acesta; - informatii legate de produse, serviciile si/sau tarifele practicate de catre ALMA ARTEX SRL, intr-o anumita perioada;.
Campanie: actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Alma Artex SRL de comun acord cu clientul.
UTILIZARE ABUZIVĂ: Reprezintă utilizarea elementelor de conținut de pe site, fără acordul scris al Furnizorului și utilizarea SITE-ului în mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor și ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care aduce prejudicii ALMA ARTEX SRL

3. Utilizarea site-ului

1. Utilizatorul se obligă să foloseasca site-ul doar în scopuri legale și îi este interzis să:

 • publice, reproducă, copieze, transmită sau să transfere conținutul site-ului (în forma în care se regăsește pe site sau în forme modificate) către orice mediu de comunicare sau de stocare a informației: publicații tipărite, website-uri, blog-uri, servere etc.;
 • îndepărteze posibile însemne care certifică dreptul de autor ale furnizorului sau furnizorilor săi asupra conținutului site-ului;
 • atenteze la buna funcționare și la securitatea site-ului, prin orice fel de tactici.

2. UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală , prevăzute de legislația in vigoare

4. Limitarea răspunderii Alma Artex SRL

1. În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul telefonic/e-mail în cel mai scurt timp despre eroarea apăruta.

2. Prețurile produselor de pe acest SITE sunt informative și pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile în perioada de timp menționată. În cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limita stocurilor disponibile. În cazul epuizării stocului, reprezentantul https://www.alma.ro/ va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca și aspect și specificații tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.

3. ALMA ARTEX SRL nu este si nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratețea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale.

4. ALMA ARTEX SRL își rezerva dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe SITE.

5. Orice problema cauzată de produsele /serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 15 zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către UTILIZATOR.

5. Pierderi/Costuri suplimentare

1. ALMA ARTEX SRL nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor și condițiilor.

2. ALMA ARTEX SRL nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

5. Documente contractuale

1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

2. Notificarea primită de către Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Acceptarea Comenzii se va face ulterior, electronic (e-mail) sau telefonic.

6.Politica de vânzare

1. Produsele de pe site-ul https://www.alma.ro/pot fi vândute doar în baza unei comenzi. Accesul pentru efectuarea unei comenzi este permis oricărui Cumpărator înscris în platforma B2B din site.

2. În cazul unor motive justificate, Furnizorul poate restricționa accesul unui Utilizator sau Cumpărător. Acesta din urmă poate lua legătura cu Furnizorul prin intermediul datelor de contact afișate, pentru a afla motivele aplicării măsurilor de restricție.

3. Ne rezervăm dreptul de a refuza colaborarea cu clienții ce au livrari refuzate în istoricul comenzilor.

4. Prețurile afișate pe site sunt exprimate în RON și nu includ TVA.

5. ALMA ARTEX SRL poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acesta, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

6. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia/etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

7. După achiziționarea unui produs, Cumpărătorul poate fi contactat pe adresa de email utilizată pentru comandă pentru a scrie o recenzie legată de achiziția făcută.

7. Comanda

1. Produsele de pe https://www.alma.ro/ pot fi achiziționate fie făcând o comandă online, fie plasând comanda prin e-mail sau telefonic la unul dintre reprezentanții de vânzări ALMA ARTEX SRL

2. Comanda online poate fi plasată exclusiv prin crearea unui cont de utilizator.

3. Pentru comandă online trebuie selectate produsele dorite și apăsat “Comandă”. După completarea detaliilor de facturare și livrare se apasă butonul “Plasează comanda“. Ulterior, se va trimite un email de primire a comenzii cu toate detaliile comenzii efectuate. După procesarea comenzii, Cumpărătorul va fi anunțat pe email.

4. Finalizarea comenzii se realizează doar după completarea tuturor informațiilor solicitate în câmpurile disponibile și apăsarea butonului “Finalizează comanda“. Adăugarea unui produs in coș, fără finalizarea comenzii nu reprezintă înregistrarea unei comenzi și nici rezervarea produsului.

5. Odată plasată comanda, Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate sunt adevărate, corecte și complete.

6. Prin plasarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzator, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpăratorului.

7. Disponibilitatea unui Bun va fi afișată în Site după cum urmează: Astfel, pe site, vei găsi următoarele simboluri de stoc: Acest tag apare când stocul este disponibil pentru livrare. Acest tag apare când mai avem doar câteva exemplare din acest produs. Acest tag apare când produsul este epuizat momentan în oferta noastră.

Dacă ai înscris în comandă produse cu tag diferit, livrarea se va efectua integral, într-un singur colet, pentru produsele în stoc, conform disponibilitatii stocului.

În cazul in care doresti să achiziționezi o cantitate mai mare, te rugam sa ne transmiți solicitarea pe email, la alexandru.martin@alma.ro si luminita.petre@alma.ro

Odată cu finalizarea pașilor din coșul de cumpărături, se confirmă înregistrarea comenzii. Confirmarea expedierii se va face ulterior, după finalizarea procesării și pregătirii coletului.

8. Facturare – Plată

1. Prețurile produselor afișate în cadrul site-ului www.b2b.alma.ro sunt exprimate în RON și nu includ T.V.A.

2. Pretul de achizitie al produselor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

3. Plata produselor se realizează prin OP sau cu B.O. Se acceptă plata la termen doar în condițiile stabilite prin contract.

4. Plata produselor comandate https://www.alma.ro/ se realizează exclusiv în RON.

5. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii, exclusiv în format electronic, prin e-mail, la adresa utilizată în momentul realizării Comenzii.

9. Anularea comenzii

1. ALMA ARTEX SRL nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare referitor la prețurile, caracteristicile sau imaginile produselor de pe https://www.alma.ro/. În cazul în care o comandă nu poate fi onorată din cauza unor astfel de erori, https://www.alma.ro/îsi rezervă dreptul de a anula comanda respectivă fără o notificare prealabilă.

2. Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comanda, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, în următoarele situații, și nu numai:

 • prețurile afișate pe site-ul https://www.alma.ro/ sunt rezultatul unei erori materiale;
 • produsul/produsele comandate nu se mai află pe stoc;
 • datele furnizate de către Cumpărător pe site sunt incomplete și/sau incorecte;

3. Pentru a returna un produs este necesară completarea Formularului de retur din zona de administrare a contului.

 • Produsul trebuie sa fie în stare nouă, fără semne de uzură, zgârieturi, ciobituri, lovituri, defecte, intervenții/ modificări sau vicii cauzate de un șoc extern.
 • Produsul trebuie returnat în cutia originală, împreună cu toate accesoriile primite și o copie a facturii.
 • Toate acestea trebuie împachetate corespunzător pentru a fi protejate împotriva eventualelor deteriorări din timpul transportului. Lipsa sau deteriorarea etichetelor, marcajelor de pe produse poate atrage refuzarea cererii de retur.
 • Nu se vor accepta retururile, dacă produsele prezintă urme de uzură și nu mai pot fi revândute.

6. Nerespectarea acestor conditii poate duce la aplicarea unui comision de readucere la conformitate sau refuzarea cererii de retur. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, putem solicita valoarea pentru readucerea în stadiul inițial. Această decizie va fi comunicată în baza unei constatari tehnice a produsului returnat făcută de către departamentul tehnic ALMA ARTEX SRL .

7. În cazul în care Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informării Vânzătorului de către Cumpărator asupra deciziei sale de retur. Suma va fi returnată dupa cum urmează:

 • pentru comenzile achitate cu OP ->prin restituire în contul din care a fost efectuată plata

8. Costul de transport al returului este suportat de Vânzător.

10. Returnarea produselor

În acest sens, vom respecta prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 34/2015 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, prin care (numai în condiţiile actului normativ menţionat) aveti dreptul ca în termen de 14 zile începând de la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor să va retrageți din prezentul contract.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să informaţi Alma Artex SRL, la sediul din Splaiul Independenţei 319, Sema Parc, Pavilion OB15, Sector 6, Bucureşti, secretariat@alma.ro cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă sau, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor. Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere înregistrările audio sau video sigilate care au fost desigilate după livrare, ziarele, periodicele şi revistele, conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere (ex. ebook). De asemenea, conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele personalizate în mod clar.

11. Garanţie, reclamaţii

Oricare ar fi reclamaţia, o poţi adresa la: alexandru.martin@alma.ro si luminita.petre@alma.ro

Conținutul. Drepturile de autor

Pozele şi descrierile obiectelor de pe site sunt exemplificative. Ne străduim să fie cât mai apropiate cu produsul în sine, dar pot apărea unele discordanţe.

Întregul conţinut al site-ului (texte, imagini, elemente de grafică, coduri, scripturi etc) sunt proprietatea Alma Artex S.R.L.şi sunt protejate prin Legea drepturilor de autor şi prin alte legi privind dreptul de proprietate intelectuală. Încercările de a le prelua, prin orice mijloace, sunt ilegale şi, în măsura în care vor fi sesizate, vor fi deferite justiţiei. reprezintă parţial businessul Alma Artex S.R.L. şi parţial ne reprezintă pe noi, cei care lucrăm aici. Nu-l administrăm după un caiet de sarcini, preferăm să ne ghidăm dupa câteva principii de bun simţ. Pentru a clarifica lucrurile, enumerăm câteva dintre ele:

1. Descrierile şi articolele postate sunt scrise de membrii echipei şi colaboratorii acesteia sau sunt preluate de la parteneri (edituri, distribuitori). Răspunderea pentru conţinutul acestor materiale revine autorilor. Copierea şi publicarea acestor materiale (parţial sau integral) se poate face numai cu acordul lor.

2. Te rugăm să ne sesizezi problemele apărute precum şi sugestiile de îmbunătăţire a activităţii prin email la adresele menţionate mai sus.

12. Politica de cookies

Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, în website-urile operate de ALMA ARTEX SRL cu sediul social in Bucuresti, Str. Sergent Gh. Vartej Nr. 6, sector 3 Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:

 • pentru funcționarea site-ului,
 • pentru analiza comportamentului vizitatorilor site-ului,
 • pentru publicitate.

Această politică se completează cu politica ALMA ARTEX SRL cu privire la protecția datelor personale și cu Termenii și Condițiile site-ului.

Ce sunt cookie-urile? Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al Utilizatorului, conținând informații despre acesta. Fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de autentificare, limbă, etc), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web, utilizând același dispozitiv final.

Tipuri de cookie folosite https://www.alma.ro/ folosește următoarele tipuri de cookies:

 • cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului – sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului
 • cookie-uri de analiză și performanță – pentru determinarea nivelului de trafic, tipul de conținut vizualizat, informații despre cum este utilizat website-ul
 • cookie-uri pentru publicitate – oferte adaptate intereselor utilizatorilor, furnizare de publicitate relevantă pentru utilizator
 • cookie privind rețelele sociale – vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Instagram.

Securitate și aspecte legate de confidențialitate În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

 • Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră
 • Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
 • Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

Controlarea fișierelor de tip cookie Puteţi bloca sau elimina fișierele cookie fie prin intermediul setarilor browserului dvs. web, fie prin utilizarea unor software-uri speciale. De obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe care îl utilizați pentru a accesa Website-urile noastre. Mai multe informații despre cookies –uri găsiți aici și pe Microsoft Cookies guide.

13. Politica de confidențialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal

https://www.alma.ro/ este un website gestionat de SC ALMA ARTEX SRL, persoană juridică de naționalitate română, cu sediul social în in Bucuresti, Str. Sergent Gh. Vartej Nr. 6, sector 3, numărul J40/19797/1994, cod unic de înregistrare RO6384946 . Prelucrăm datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Pentru orice alte informații legate de prelucrarea datelor dvs cu caracter personal puteți trimite un email la adresa secretariat@alma.ro.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

 • Când vă creați un cont pe site, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele, numărul de telefon, forma de organizare a societății și codul fiscal;
 • În cadrul zonei dvs de administrare (Contul meu) de pe www.alma.ro aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: adresa de livrare, date de facturare (nume companie, cod fiscal, număr de înregistrare la Registrul Comerțului, bancă, cod IBAN, adresa companiei, nume, prenume, număr de telefon).
 • Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele si prenumele, numărul de telefon, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, etc.
 • De asemenea, putem preluca date cu caracter personal prin corespondenta cu noi prin telefon, când va abonați la newsletterul nostru, atunci când vă înscrieți în concursuri sau promoții organizate de Alma Artex sau când raportati o problema legata de Website-ul/produsele noastre.

De fiecare dată când vizitați Website-urile noastre, colectăm automat urmatoarele date:

 • Date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizată pentru conectarea calculatorului dumneavoastră la internet, informațiile de conectare, tipul și versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile și versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul și platforma de operare, tipul dispozitivului și marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate și prelucrate în numele nostru prin fişierele de tip cookie ale terțelor părți.
 • Date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secvența de clicuri către, prin și de la website-ul noastru (inclusiv data și ora), informațiile sau produsele pe care le-ați vizualizat sau căutat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de răspuns al paginilor, erorile de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor conținuturi sau video-uri), timpul mediu petrecut pe site, numărul mediu de articole vizualizate pe website-ul noastru, informații privind interacțiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile și trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagină, datele despre comportamentul Utilizatorilor si orice număr de telefon folosit pentru a apela sau orice adresa de e-mail folosită pentru a contacta reprezentanții departamentului nostru de servicii pentru clienti.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos. Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal.

Scopurile prelucrării datelor Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor în beneficiul dvs. Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

 • Crearea și administrarea contului în cadrul site-ului www.alma.ro;
 • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
 • Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile achiziționate;
 • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
 • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
 • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile oferite.

2. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror.

3. Pentru apărarea intereselor noastre legitime Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

 • Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor față de atacuri cibernetice
 • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente
 • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale. De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislația aplicabilă în această materie.

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma www.alma.ro. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

 • furnizorilor de servicii de curierat
 • furnizorilor de servicii de plată/bancare
 • furnizorilor de servicii IT
 • furnizorilor de servicii de marketing.

Compania poate dezvălui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanți externi (de exemplu, avocați, contabili, auditori), dacă este necesar.

Stocarea datelor cu caracter personal În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României. Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. Păstrăm datele dumneavoastră pe serverele noastre și pe servere găzduite de terțe. Folosim măsuri tehnice și organizatorice adecvate, menite să vă protejeze datele cu caracter personal și să împiedice accesul neautorizat. Am intrat în relații contractuale cu terțe părți care oferă servicii de găzduire și aceste contracte includ obligații privind securitatea organizațională și tehnică a datelor cu caracter personal. Sunteți responsabil pentru păstrarea confidențialității tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastră pentru a accesa părți ale website-ul noastru.

Ce drepturi aveți Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie de drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți să ne solicitați să vă confirmăm dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, să vă furnizăm o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal și/sau să le corectam. În anumite circumstanțe, aveți dreptul să ne solicitați să ștergem datele dumneavoastra cu caracter personal sau, în baza dreptului la portabilitate, să ne cereți să transferăm o parte din datele dumneavoastra cu caracter personal către dumneavoastră sau către alte entități. Aveți, de asemenea, dreptul de a vă opune unor prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal (de exemplu, utilizarea prelucrării în scopuri de marketing direct sau anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizată (inclusiv crearea de profiluri). În cazul în care v-am solicitat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveți dreptul să retrageti acest consimțământ fără efecte negative asupra dumneavoastră. În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal deoarece avem un interes legitim în a proceda astfel, aveti de asemenea, dreptul de a vă opune acestei prelucrări. De asemenea, aveți dreptul să restricționați prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal în anumite circumstanțe. Rețineți faptul că drepturile dumneavoastră descrise mai sus pot fi limitate în anumite situații și fac obiectul legilor și reglementărilor aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal (de exemplu, dreptul dumneavoastra de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi limitat în cazul în care putem demonstra că avem motive legitime convingătoare pentru a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal care prevaleaza față de interesele dumneavoastră).

14. Litigii

1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea site-ului și/sau al oricărui conținut trimis de către https://www.alma.ro/ Utilizatorului/Clientului prin accesare și/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), confirmă că a citit și a acceptat Termenii și condițiile de mai sus.

2. Eventualele litigii în legătură cu executarea contractului vor fi rezolvate între vânzător și client pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea amiabilă nu va fi posibilă, părţile se vor putea adresa instanței de judecată competente de la sediul vânzătorului S.C. ALMA ARTEX S.R.L.

15. Acces restricționat și (dez)abonare

1. Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator și plasarea comenzilor, clientul acceptă în mod expres Termenii și condițiile site-ului și modul de desfășurare al unei comenzi online, așa cum este descris pe site.

2. Există zone în site care necesită înregistrare (vezi Înregistrare) sau abonare (vezi Newsletter).

3. În cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alertă conține și modalitatea de dezabonare; odată accesată această opțiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor.

4. Datele cu caracter personal vor fi utilizate în scopul derulării contractelor și procesării comenzilor Clienților. Ulterior, datele vor fi salvate ținând cont de termenele de păstrare conform legislației fiscale și comerciale și atât timp cât este necesar pentru protejarea drepturilor ALMA ARTEX SRL

16. Notificări si acțiuni privind informațiile despre utilizatori

1.La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, acesta se obligă:

 • să confirme solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale;
 • să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;
 • să transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat ALMA ARTEX S.R.L. într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator
 • să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.
Filters Wishlist Menu 4 $265.00
Top