The Island

ISBN: 1000019000427 Categorii: A&A Rec. An apariție: 2011 Brand: A&A Records Stoc: În stoc

Puteți plasa comenzi doar după login

De la formarea sa in 1987, Cvartetul Balanescu a dobandit reputatia ca fiind unul dintre cele mai aclamate ansambluri contemporane din lume. Forta motorie din spatele cvartetul a fost intotdeauna violonistul si compozitorul Alexander Balanescu, care transcende granitele muzicale si duce sunetul pe teritorii neexplorate. Noul album, insa, este foarte special, chiar si pentru repertoriul obisnuit al Cvartetului: impreuna cu Ada Milea, Alexander s-a lasat inspirat de piesa "Insula", de suprarealistul roman Gellu Naum.

Dupa intoarcerea lui Alexander Balanescu in Romania, in anii '90, dupa o absenta de peste 20 de ani, radacinile sale au prin un contur din ce in ce mai pregnant. A descoperit-o pe Ada Milea, o artista cu viziune originala si indrazneata, si impreuna au dorit sa lucreze la ceva ce nici unul dintre ei nu mai incercase inainte. Ada a venit cu ideea de a folosi piesa "Insula", a carei poveste, la randul ei, se bazează pe aventurile lui Robinson Crusoe.

Amprenta Adei Milea se simte puternic pe album, astfel incat, Insula este un proiect special, chiar si pentru Cvartetului Balanescu. Acesta poate fi considerat ca o mini-opera cu text si muzica intr-o armonie perfecta.Textele sunt hilare si cu o nota de absurd iar muzica este palpitanta si fascinanta.

"Un teren salbatic, exuberant si, adesea, extrem de amuzant locuita de o prostituata sirenă, bunici si un pirat cu picioare de lemn, in care vocea moale a lui Balanescu interpetandu-l pe Crusoe, contrasteaza cu extraordinara flexibilitate vocala a Adei Milea" spun cei de la Oxford Times.

Alexander Balanescu, Balanescu Cvartet si Ada Milea – Insula este un album distribuit in Romania exclusiv de A&A Records.

Durata
59
Artist
Ada Milea, The Balanescu Quartet, Alexander Balanescu
Casa Discuri
A&A Records
Data Publicarii
2011
Numar Discuri
1
Suport
CD
Format Audio
Stereo
Piese

1. Diary
2. I’m Hungry
3. Friday
4. Temptation
5. Pierre the Pirate
6. About Mary
7. Sheep Shelter
8. Granny Menace
9. Small Pirate Song
10. Another Pirate Song
11. Cannibals
12. Cry
13. Mabogo
14. Tropical Phenomenon
15. Smash Them Granny
16. Again, Diary
17. Dream
18. End

Cod
AA1000019000427
Brand
A&A Records
Istoric preț pentru: The Island

Produse similare