Live in Hannover

ISBN: 1000016073127 Categorii: Diverse. An apariție: 2016 Stoc: În stoc

Puteți plasa comenzi doar după login

Materialul celui de-al doilea disc – înregistrat în nume propriu – al trompetistului Emil Bîzgă reprezintă în fapt lucrarea sa de diplomă (Master în Jazz) de la Hochschule fur Music (Hannover, 2003). Stilistic, asa cum il denumeste autorul, este „un ethno jazz, sau folclor inserat în jazzul contemporan“. O formulă atipică (trompetă, clarinet bass, pian și percuție) care a obținut în 2003 premiul „Jazz Podium“, constând într-un turneu de 10 concerte în Germania.
Trompetistul american de origine romană Emil Bîzgă şi-a desăvârşit studiile muzicale la Conservatorul din Bucureşti. Cu un master în trompetă clasică la Malmo şi trompetă de jazz la Hanovra şi Universitatea Rutgers din New Jersey, trompetistul a colaborat îndeaproape cu artişti de renume precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis. Muzician de excepţie, Emil îmbină muzica clasică cu jazzul sau folclorul balcanic.
Lansarea Cd-ului a avut loc la unul dintre cele mai importante Festivaluri de jazz din Romania-Gărâna Jazz Festival, ajuns la a 20-a editie. „Cel mai bun proiect interpretat de un cvartet de jazz din Romania din cei 20 de ani cand manageriez scena de la Gărâna” declara Marius Giura-Organizator Gărâna Jazz Festival.
Componenta Emil Bîzgă Quartet pentru inregistrarea de CD: Emil Bîzgă-trompetă, Antonio Tănase – clarinet bas, Steve Sinkovics – pian, Billy Bontas -tobe .
Producator Executiv-Andi Enache/A&A Records, Producator Artistic- Emil Bîzgă, Artwork: Adrian Paun.
CD-ul este produs si distribuit in exclusivitate in Romania de A&A Records-World and Jazz si poate fi gasit in toate magazinele de specialitate cat si online sau digital.

Artist
Emil Bizga Quartet
Casa Discuri
A&A Records
Data Publicarii
2016
Numar Discuri
1
Suport
CD
Format Audio
Stereo
Piese

1. HORA
2. DOINA
3. WALAHIA
4. BALKAN SONG
5. MARAMURES
6. GYPSY SONG
7. FIRE DANCE

Istoric preț pentru: Live in Hannover

Produse similare