Explorers

ISBN: 1000016068727 Categorii: A&A Rec. An apariție: 2011 Stoc: În stoc

Puteți plasa comenzi doar după login

Antarctica este unui spațiu supranatural, în care soarele răsare doar la miezul nopții, acompaniat de sunete bizare ale vânturilor electronice amestecate cu imaginație, experiențe senzoriale și procese sufletești. Cosmogonia acestui continent utopic populat de numai doi locuitori, Delia Opran și Ciprian Lemnaru, se explică tocmai prin dragostea lor pentru muzică, acesta fiind de altfel modul în care au ajuns să coexiste ca grup. Pe albumul lor album de debut, Explorers, cei doi scot la lumină peisajele fantastice ale lumilor pe care le poartă în sine, o reflecție caleidoscopică grefată pe sunete electronice glaciale și reliefată de pasajele narative ale Deliei. Duo-ul își găsește inspirația în synth pop-ul anilor 80, new wave și muzică electronică de avangardă, elaborând un sound care este în egală măsură meditativ, ludic și melodic. Cei doi au mai colaborat pe un alt proiect, Insound, ceea ce le oferă o armonie instinctivă în privința muzicii, dar și o puternică legătură sufletească, concretizată în imaginea sonoră a actualului proiect, Antarctica.

Delia Opran, cunoscută și ca Dee, este absolventă a Franklin College Switzerland în economia finanțelor. Și-a început cariera muzicală alături de grupul Racla, single-ul lor „2 în 1” devenind unul din cele mai apreciate hituri pe piața locală în 2004. Este o compozitoare și textieră inspirată, preocupată de poezia profundă, care o ajută să-și exprimă stările inefabile prin imagini idiomatice ce ulterior devin muzică. De asemenea absolventă LSE, a finalizat cu succes domenii ca banking și advertising înainte de a se de dedica total muzicii.

Colegul ei, Ciprian Lemnaru, este responsabil de aranjamentul muzical. A absolvit școala de muzică George Enescu, pentru ca imediat după aceea să treacă la munca de studio. În Antarctica se ocupă de asemenea și de masterizarea pieselor, iar în trecut a avut proiecte cu label-uri ca NoBorder, U-neq, Progressive și LUK. Este un colaborator constant al multor artiști români importanți, dar și străini, precum Maroon 5, Kirsy Hawkshaw, Gabriel and Dresden etc. În 2009 a înființat propriul studio de producție muzicală și label, Woodchopper Records.

Antarctica propune o percepție muzicală transcedentă, deschizând de asemenea drumul pentru o nouă mentalitate în muzica românească.
Albumul Antarctica-Explorers este un produs distribuit exclusiv in Romania de A&A Records
 

Artist
Antarctica
Casa Discuri
A&A Records
Data Publicarii
2011
Numar Discuri
1
Suport
CD
Piese

Horizons and a Scarlet Face
I Am The Secret In You
Bird In Space
Grue and Bleen
Pase Magice
Brother
Sun on Her Left, Moon on her Right
Unlove
Is Your Heart So Hard or Nonexistent
Don't Stop The Dance
Pase Magice (Rework)

 

Cod
AA1000016068727
Istoric preț pentru: Explorers

Produse similare