Dissipatin'

ISBN: 1000016060622 Categorii: A&A Rec. Brand: A&A Records Stoc: În stoc

Puteți plasa comenzi doar după login

Iordache - saxophones; Marta Hristea - vocal; Cristian Soleanu - saxophone; Sorin Romanescu & Eugen Nuţescu - guitar; Raul Kusak - Hammomd & Moog; Vlaicu Golcea - bass; Vadim Tichişan - drums

"dissipatin'" este un album de jazz, desi la acest proiect a colaborat un chitarist de rock (Eugen Nutescu de la grupul Kumm) si contine multe sunete electronice. Nici unul dintre cei care au colaborat la inregistrari nu considera jazzul o muzica nostalgica, buna doar pentru a evoca vremuri de demult. Fiecare dintre muzicienii pe care ii admiram (fie ca e vorba de Stravinsky, de Thelonious Monk sau de Prince) a facut, la vremea sa, cea mai moderna muzica posibila. Asta am incercat sa facem si noi, in 2004.
Piesele de pe "dissipatin'" au fost scrise in perioada 2003-2004; exceptie au facut doar cateva dintre ele care apartin unor prieteni, Guillaume Maupin si Pablo Doherty. Fiecare dintre ele are o legatura oarecare cu persoane sau evenimente din viata mea.
"dissipatin'" a fost compusa intr-un moment dificil al vietii mele si a avut pentru mine, la vremea aceea, un rol terapeutic.
"fig tree" se refera la smochinul sub care am dormit in fiecare noapte, timp de doua saptamani, in timpul unei calatorii. Smochinul se afla in gradina cuiva, pe un deal, la marginea unei paduri. Se auzeau pasari si insecte, si in cateva randuri ne-au vizitat si animale. Frunzele lui opreau ploaia, dar lasau sa se vada stelele in noptile senine.
"time of our lives" este singura dintre melodiile auzite in vis pe care am reusit sa mi-o amintesc. Titlul nu are legatura cu visul. M-am gandit ca adesea ne sacrificam prezentul de dragul viitorului intr-un mod absolut stupid.
"up" este o ironie afectuoasa la adresa principiului improvizatiei colective din jazzul New Orleans si Free. Este in acelasi timp o confirmare a faptului ca, indiferent de zgomotele bizare pe care le scot de obicei provin si eu, ca improvizator, din aceasta traditie.
"you know it's true". De fiecare cand anuntam aceasta piesa la concerte, Tom Smith ii completa titlul cu "baby I love you". Este una dintre putinele mele piese optimiste, desi nu-mi dau seama bine despre ce e vorba. Ce e adevarat? Si de ce?

Artist
Iordache
Casa Discuri
A&A Records
Numar Discuri
1
Suport
CD
Format Audio
Stereo
Piese

1. dissipatin'
2. tu n'as rien vu a schaerbeck
3. fig tree
4. recycle
5. time of our lives
6. gloomy sunday
7. up
8. you know it's true

Cod
AA1000016060622
Brand
A&A Records
Istoric preț pentru: Dissipatin'

Produse similare