Agroromantica

ISBN: 1000016055628 Categorii: A&A Rec. An apariție: 2001 Stoc: La comandă

Puteți plasa comenzi doar după login

Prin cel de-al treilea album – “Agroromantica” – Zdob si Zdub confirma crearea propriului sau stil, definit de Zdubi ca “agro-rock”. Din spusele artistilor, acest album este o sinteza a romanticii rurale, ritmurilor înfocate ale tiganilori din Balcani, folclorului moldovenesc si elementelor hardcore. Acest amalgam poate fi numit ca “muzica zdob”.
Piesele suna mai ”soft”, iar din punct de vedere stilistic albumul este mai integru comparativ cu “Zdubii bateti tare”.
Albumul a fost înregistrat la Moscova în perioada octombrie 2000 – mai 2001. În timpul înregistrarilor Zdubii au experimentat foarte mult, încercând sa-si gaseasca un “sound” original. Roman s-a aplecat în studierea culturii si repertoriului muzical al tiganilor din Rusia, România, Balcani. La Moscova Roman a avut ocazia sa faca cunostinta cu artistii din celebrul ”Trio Erdenko” – originari dintr-o veche familie de tigani rusi. Ulterior acestea au participat la înregistrarea hit-ului “Videli noci”.
Ceilalti Zdubi nu erau prea entuziasmati de devierea lui Roman de la tema hardcore-ului pana-n ziua când baietii au nimerit intr-o satra de tigani caldarari din apropierea Omscului (Siberia), care au emigrat din Moldova in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Atunci si ceilalti membri ai formatiei au fost aprinsi de spiritul înfocat al acestui popor.

Artist
Zdob si Zdub
Casa Discuri
A&A Records
Data Publicarii
2001
Numar Discuri
1
Suport
CD
Links
Format Audio
Stereo
Media

 

Piese

1. Buna dimineata
2. Sirba de la Chisinau
3. Mamaligamania
4. Doina haiducului
5. Hora cosmica
6. Tiganul si OZN
7. Primavara
8. Tractorul
9. Zagaiom ma co roma
10. Videli noci

Cod
AA1000016055628
Istoric preț pentru: Agroromantica

Produse similare