30 de secunde de faima. Editia in limba romana

ISBN: 1000016070423 Categorii: A&A Rec. An apariție: 2013 Stoc: La comandă

Puteți plasa comenzi doar după login

 

Albumul al patrulea al trupei byron vine în două ediţii distincte: „30 Seconds of Fame”, în limba engleză, şi „30 de secunde de faimă” – care cuprinde aceleaşi piese, dar traduse în limba română. Va exista de asemenea şi o ediţie limitată, de colecţie, realizată manual, ce va conţine ambele discuri.
„30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă” conţine un număr de 13 piese – o parte dintre acestea au fost compuse de către Dan Byron în februarie 2012 în timpul unui challenge internaţional pentru compozitori. Participanţii se angajau să compună şi să înregistreze un album de 10 piese într-o lună, iar Dan a dus la bun sfârşit provocarea cu brio. Pe album mai există de asemenea o piesă compusă de Costin Oprea, precum şi una compusă de 6fingers.
Pe lângă membrii trupei, pe album mai pot fi auziţi invitaţii speciali Alexander Bălănescu (vioară), Luiza Zan (voce) şi Petre Ionuţescu (trompetă). În plus, pe una dintre piese îşi mai face apariţia însuşi publicul byron, cântând o porţiune de cor - fragmentul a fost înregistrat live în timpul unui concert al trupei. De asemenea, secţiunea de coarde a fost înregistrată la Los Angeles de către Pablo Hopenhayn (vioară, violă) şi Juan Ignacio Emme (violoncel), membri Esession Strings.
Piesa “Road Trip” a fost lansată ca prim single în iulie 2012, alături de varianta în limba română (“Cu capul în nori”) şi de două remixuri. Videoclipul “Road Trip” a fost lansat simultan pe 100 de bloguri româneşti şi a atins peste 6000 de vizualizări în prima săptămână.
Al doilea single, “It Ain’t Gonna Happen Today”, beneficiază de un videoclip filmat cu o tehnică revoluţionară bazată pe camerele GoPro – putem astfel vedea lucrurile atât din perspectiva membrilor trupei, cât şi din cea a instrumentelor pe care ei le folosesc.
Albumul a fost înregistrat, mixat şi masterizat la studioul Real Sound & Vision, avându-l ca producător pe Victor Panfilov. Grafica albumului este realizată de 6fingers, după un concept propriu.
Turneu lansare:
16 martie – Bucureşti (Palatul Copiilor)
30 martie – Timişoara (Casa de Cultură a Studenţilor; invitaţi: Persona);
5 aprilie – Cluj (Casa de Cultură a Studenţilor; invitaţi: Luna amară);
6 aprilie – Târgu Mureş (Teatrul Naţional);
12 aprilie – Iaşi (Casa de Cultură a Studenţilor).
În cadrul spectacolelor de lansare, trupa propune un spectacol complet, bazat pe conceptul albumului (proiecţii, lumini etc.). Concertele din turneu vor fi precedate de întâlniri cu presa şi fanii în incinta librăriilor Cărtureşti din oraşele respective, acolo unde există. De asemenea, după concerte vor avea loc afterparty-uri într-o serie de cluburi partenere.
 

Artist
Byron
Casa Discuri
A&A Records
Data Publicarii
2013
Numar Discuri
1
Suport
CD
Piese

1. Balet nebunesc
2. Tummo
3. Eu, omul
4. Linie de creta
5. N-o sa se intimple azi
6. Jocul
7. Colaj suprarealist
8. Lunatici
9. Marioneta
10. In jurul cozii
11. Si daca ?
12. Cu capul in nori
13. Final
 

Istoric preț pentru: 30 de secunde de faima. Editia in limba romana

Produse similare